Λαπαροσκοπική Αφαίρεση Κύστεων

Βασικές Πληροφορίες

Χρησιμοποιούμε ένα λαπαροσκόπιο (ένα λεπτό τηλεσκόπιο με κάμερα), το οποίο εισάγεται στην κοιλιά από μια μικρή τομή (10mm ) στον ομφαλό.

Η χρήση του λαπαροσκοπίου επιτρέπει την προσεκτική εξέταση της κοιλιάς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και επιτρέπει στο χειρούργο-γυναικολόγο να κάνει τις χειρουργικές τομές μέσα από τρεις μικρές τομές στην κοιλιά.

Γίνονται μικρές τομές στην κοιλιακή χώρα, που η κάθε μία είναι 5mm.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τοποθετούμε ένα λαπαροσκόπιο και ειδικά λεπτά μικροχειρουργικά όργανα στην κοιλιά από αυτές τις μικρές τομές στον ομφαλό και την κοιλιακή χώρα. Με τη χρήση αυτών των εργαλείων μπορούμε να ξεχωρίσουμε προσεκτικά όλα τα όργανα και να αποκολλήσουμε τον υγιή ωοθηκικό ιστό από την δερμοειδή κύστη , να την αφαιρέσουμε με ασφάλεια και μετά την τοποθετούμε σε ειδικό σάκο και την βγάζουμε από την κοιλιά διά μέσου μιας από τις τρεις χαμηλές μικρές τομές.

Χρησιμοποιώντας το λαπαροσκόπιο και μικρά όργανα, ο χειρουργός αφαιρεί την κύστη από μία από τις τομές.

Επειδή οι τομές είναι μικρές και δεν γίνονται πολλοί χειρισμοί των ιστών, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες για καταστροφή ή βλάβη άλλων εσωτερικών οργάνων, όπως η ουροδόχος κύστη και η ωοθήκη.

Αναπτύχθηκε για να μειωθεί ο πόνος και το τραύμα στο σώμα, να μειωθούν οι ουλές και να μειωθεί ο χρόνος ανάρρωσης. Η διαδικασία μπορεί να γίνει υπό περιοχική αναισθησία (ραχιαία ή επισκληρίδιο), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι της μέσα σε 24 ώρες και πίσω στις κανονικές της δραστηριότητες σε λιγότερο από μία εβδομάδα (κατά μέσο όρο 6 μέρες).

Τέλος, αυτή η διαδικασία απαιτεί ειδικές χειρουργικές ικανότητες.

Σύγκριση των Θεραπευτικών Επιλογών

Τύπος: Λαπαροτομή
Θέση της τομής: Κοιλιά (τομή περίπου 12-15 cm)
Παραμονή στο νοσοκομείο: 3-6 ημέρες
Χρόνος ανάρρωσης: 6 εβδομάδες

Τύπος: Λαπαροσκόπηση
Θέση της τομής: Μικρές τομές στην κοιλιά/ ομφαλό (μικρότερες από 3 cm συνολικά)
Παραμονή στο νοσοκομείο: 1 ημέρα ή λιγότερο
Χρόνος ανάρρωσης: 6 ημέρες

Κάποιες τελικές σκέψεις

Η απόφαση για το τι είδους επέμβαση θα γίνει είναι σημαντική. Θυμηθείτε ότι συνήθως είναι μια προγραμματισμένη διαδικασία και όχι έκτακτη. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας ώστε να καταλάβετε εξ ολοκλήρου τις επιλογές σας. Μιλήστε με το γιατρό σας.

Μαθαίνοντας όλα όσα μπορείτε και κάνοντας ερωτήσεις, γι’ αυτά τα θέματα που είναι τόσο σημαντικά για εσάς, θα αισθανθείτε σίγουρη ότι παίρνετε την καλύτερη απόφαση.

Η κατανόηση των θεραπευτικών επιλογών σας είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας. Μόλις κάνατε το πρώτο βήμα. Ώρα να κάνετε και το δεύτερο.

Φωτογραφικό υλικό από Λαπαροσκοπική αφαίρεση δερμοειδούς